Så blir startelvan i premiären

Örebro är som många redan vet på försäsongsläger i Turkiet och idag spelade de sin första träningsmatch mot ukrainskt motstånd i form av FC Chornomorets Odesa (eller FK Tjornomorets Odessa). Slutsiffrorna tillskrevs 3-0 till östeuropéerna.

Förlusten i sig säger inte mycket om kvalitén på årets upplaga av ÖSK. Men trots att det fortfarande är lång tid kvar till allsvensk premiär har Sixten bråttom att få ihop ett samspelt lag på planen när drar ihop sig. Med så många nya spelare och så få matcher kvar har tränaren inte gott om tid milt uttryckt.

Startelvan idag bestod av Chencenski i mellan stolparna, från vänster i backlinjen återfanns Wowoah, Wikström, Berisha och Haginge. Mittfältet bestod av trion Berger, Alimi och Bamberg. Längst upp fick Samuelsson stå centralt flankerad av Ibrahim till vänster och Lushtaku till höger. Hoppa in fick Wirtanen, Grahn, Lumbana, Rama och Astvald göra.

Om vi då ska spekulera i hur Sixten och Mosander tänker kring sin startelva bör vi ta dagens otillgängliga spelare i beaktande. Dessa är Yasin, Sigurbjörnsson, Haddad, Anttonen, Abdulahi och Atashkadeh.

Av dem otillgängliga är egentligen bara Haddad och Anttonen aktuella för en startplats, dock är det dessvärre osannolikt att de hinner repa sig fullt fram till seriestarten. Paulinho, som klubben ännu inte givit ett klart besked om räknar jag inte med i detta läge. Backlinjen som inledde idag lär vara densamma till premiären. På mitten är Grahn tämligen given som länk till försvaret, och med honom lär Bamberg och Alimi få förtroendet. På forwardssidan är Samuelsson given spets så länge Haddad går skadad, till vänster Rama och till höger står valet mellan Lushtaku och Astvald. Vad gäller målvaktsposten är det nog fortfarande ganska öppet, och de lär nog vänta med att dra sitt kort tills de börjar förberedelserna inför Åtvidabergsmatchen mer specifikt.


Det kan fortfarande hända en del men som det ser ut nu tror jag på följande lag i premiären:
Chencenski/Sandqvist
Haginge – Berisha – Wikström – Wowoah
Bamberg – Grahn – Alimi
Lushtaku – Samuelsson – Rama

* * * * * * * * * *
Saeid som ännu inte erbjudits en permanent plats i truppen finns dock med på lägret. Hans framtid är i ÖSK, speciellt nu när Abdulahi närmar sig utlåning/försäljning till finska VPS Vasa. Att Saied satt hela matchen på bänken i dagens förlustmatch vittnar om att man inte är i behov av att värdera han ytterligare. Det kan bara betyda en sak.

Lämna en kommentar